De WinMX /WPN Client : Patch Informatie en Geschiedenis paginaVele van jullie gebruiken de WinMX patches al een tijdje en vele van jullie hebben laten weten dat jullie graag zouden willen begrijpen hoe ze werken.
Dus hebben we deze helpfile geschreven om jullie in wat meer detail uit te kunnen leggen en jullie een beter begrip te geven van hoe het systeem gebruikt word.

Het Begin
Laten we kijken naar het orginele systeem zoals gebruikt door de client zelf.Zoals je ziet was het systeem duidelijk en simpel genoeg, met de client die contact opnam met de cache index (eigenlijk een DNS server – Domein naam systeem) en een adres verkreeg van een echte Peer cache die bezoekende clienten tien primaire node of IP adressen aanleverden die verbonden konden worden aan de WPN en dit alles tijdens het toelaten van vergroting en herplaatsing van caches op het indxer nivo om ervoor te zorgen dat een herschrijven van de client onnodig was.

Dit was het basissysteem dat  Frontcode/WinMX Technologies gebruikte om clienten te laten verbinden tot het netwerk, de Cache Indexer was daarin een kritiek onderdeel dat hen toeliet een lijst toe te voegen met verschillende DNS namen en de WinMX clienten te regionaliseren op basis van teh client zijn eigen settings.
Dit zou natuurlijk helpen voor het samenbrengen van meer lokale clienten en toestaan dat files sneller werden getranferd en meer kans maakte op het verkrijgen van populaire file soorten in welke regio dan ook.


WinMX.Com Sluiting

Toen de Operators van  WinMX.Com hun service afsloten sloten zei de cache index en dit zorgde ervoor dat ineens het gehele systeem onbruikbaar werd.
Er was geen systeem dat ervoor kon zorgen dat de clienten toegang tot het netwerk konden krijgen, deze situatie veranderde toen WinMXgroup een patch ontwikkelde en verdere verbeteringen toevoegde zoals het blokken van nepfiles en het filteren, dit werd door vele file sharers de voorkeurs patch en gebruikte het systeem als hieronder beschreven.
WinMXGroup.Com Sluiting

Na bijna 2 jaar besloot de WinMXGroup de beslissing te nemen die iedereen vreesde en sloten hun cache indexers en caches.
Dit leidde wederom tot aanpakken van de problemen door de community.

de Toekomst

Na 2 keer te hebben vertrouwd op een oplossing met een zwak punt, heeft de community zijn les geleerd en een meer ribuust systeem opgezet dat niet onder controle valt van 1 enkel persoon, nog word gehost op dezelfde plek, de toegepaste oplossing is gebaseerd op een nieuwe architectuur en zal hopelijk meer bestand zijn dan zijn voorgangers.
Binnen dit systeem word op alle caches gericht door de indexerings servers, en kunnen dus vrij makelijk worden uitgebreid in tijden van nood, Zoals je ziet zijn er drie onafhankelijke servers en cache indexers, elke hiervan kan om de beurt worden aangesproken als er 1 om welke reden dan ook niet aanzwezig zou zijn.
Ook heeft elke cache de mogelijkheid tientallen caches aan te spreken. We hopen dat jullie het met ons eens zijn dat dit een superieur systeem is om te verbinden met het netwerk dat hopelijk probleemvrij zal blijven in de nabije toekomst.

©2005-2024 WinMXWorld.com. All rights reserved. Page last updated Sat Jul 14 2007